Toygun ATİLLA yazdı
HAYAL ORTAKLARI İLE TANIŞMA
“Hayal ortaklarını” ilk kez geçtiğimiz aylarda TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu, TEMSA Kurumsal İletişim Müdürü Ebru Ersan ve Momentum İletişim Ajansının sahibi Mehmet Ali Ergün ile buluştuğumuz bir yemekte tanıma şansı buldum.
Bu üç isim de, yemekte birlikte olduğumuz saatlerde sosyal sorumluluk projelerini adeta gözlerinin içi parlayarak anlatıyordu, heyecanlaydılar.
Bu heyecan ki, aslında 2014’ten beri 9 yıldır süren ve aynı ölçüde hiç tutkusunu kaybetmemiş bir projeydi.
2014’TE YANAN MEŞALE
Kökü, TEMSA çalışanlarına ait bir gönüllük esasıyla 2014’te yanan bir meşaleden bahsediyorum.
Bir grup TEMSA çalışanı bir araya gelir ve yaşadığımız ülkeye, insanlara nasıl bir katkı sunarız diye kafa yorar.
Köy okullarına kendi aralarında oluşturdukları fon ile destek olmakla işe başlarlar…
Hayallerinin ortakları genişler ve derneğe dönüşürler.
100’E YAKIN PROJE
O günden bugüne de köy okullarının fiziki şartlarının iyileştirilmesi, kitap ve kırtasiye desteği, eğitime yardımcı olma da dahil 100’e yakın etkinliği hayata geçirirler.
Açıkçası tüm bunları dinlediğimde, aklımdan Cumhuriyet’in ilk yıllarında Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel tarafından tüm yurda yayılan “Köy enstitülerini anımsadım.
Heyecanladım…
İşte artarak devam eden o hayallerin bir izdüşümüne daha hayata geçti.
EDEBİYATIN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜ
Toplum odaklı bu sosyal sorumluluk projesinde edebiyatın birleştirici gücü ile çocukların ve gençlerin sürdürebilirlik farkındalığını güçlendirmeyi amaçlıyordu.
DOĞAYA BİR BİLET
O farkındalık ise “Doğaya Bir Bilet” adlı kitapla taçlandı.
Editörlüğünü Sibel Oral’ın üstlendiği kitap projesine Yekta Kopan önsöz yazdı. Türk edebiyatının 13 usta yazarı, Ahmet Büke, Aslı Tohumcu, Ayşe Sarısayın, Barış İnce, Bedia Ceylan Güzelce, Burcu Aktaş, Ece Erdoğuş Levi, Gülşah Elikbank, Melisa Kesmez, Özge Lokmanhekim, Sima Özkan, Sunay Akın ve Yalvaç Ural katkı sundu. Kitap Marsık yayıncıkla yapılan iş birliği ile okurları ile buluştu.
GELİRİ KÖY OKULLARINA, EĞİTİME GİDECEK
İşte o kitap, bugün tüm kitapçılarda yerini aldı.
“Doğaya Bir Bilet” adı ile kitapçıların raflarında o kitabı gördüğünüzde, o kitabın gelirinin köy okullarındaki çocuklara eğitim olarak gideceğini unutmayın.
CUMHURİYETİN 100.YILINDAKİ PROJE
Bir şey daha unutmayın…
Bu projenin Cumhuriyetimizin 100.yılında hayata geçirilmesi bir tesadüf değil, bilinçli bir tercihti.
TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu, projelerinin anlamını şu sözlerle ifade edecekti:
“Cumhuriyet değerleri bizim için her zaman yol gösterici oldu ve olmaya devam ediyor. Sürdürülebilir bir dünya anlayışıyla bireysel farkındalığı toplumsal farkındalığa dönüştürdüğümüzde, dünyanın hepimize yeteceğine inanıyoruz. Daha iyi bir dünya için üretmek, vicdan sahibi olmak, paylaşmak, birlikte yol almak anlamına geliyor. Yaşadığımız dünya bize ait değil. Bu dünya bize emanet. Bu gerçeği unutmamamız ve aldığımızdan daha fazlasını gelecek nesillere bırakmamız gerekiyor”
PD OLARAK BU PROJELERİ DESTEKLECEĞİZ
Patronlar Dünyası olarak, Türkiye’nin geleceğine ışık tutan, ülkenin her köşesinde eğitim meşalesi yakan, Cumhuriyetin aklı, bilimi, üretimi, vicdanı öncü tutan, yaşadığımız coğrafyaya güzellik katan, daha iyi bir dünyaya katkı sunan, doğa bilincini yaşam olarak kutsayan, sürdürebilirlik projelerinin her daim yanımızda olacağımızın bilinmesini istiyorum.
Daha güzel ve daha güzel bir dünya için “iyiliği hep birlikte bulaştıralım, tüm toplumla buluşturalım”
patronlardunyasi.com