Brad Pitt hastalığı Türkiye’de görüldü: Yüz körlüğü

Türk sosyetesinin gözde isimlerinden olan Etel Baler, “Yüz körlüğü” hastalığına yakalandı. Ünlü aktör Brad Pitt ile duyulan hastalık, insanın kendi yüzü dahil olmak üzere eşinin, arkadaşının insanların yüzlerini bile ayırt etmekte zorlandığı bir bilişsel bozukluk. Sabah’ın haberine göre, yüz körlüğü olduğunu açıklayan Baler, “Hastalığım ‘Prosopagnosia’, yüz körlüğü adıyla anılıyor. Bazen görüp de selam vermedim diye üzülenler oluyor. Ama şunu bilsinler ki gerçekten yüzlerini tanıyamadığım için selam vermemişimdir. Umarım artık durumumu bilen dostlarım bana anlayış gösterir” dedi.

ETEL BALER KİMDİR

Babası Türkiye Musevi Cemaati’nin geçici başkanları arasında yer alan Sami Herman’dır. İş Adamı, sanayici Robert Baler ile evlenmiş ve 2020 yılında boşanmıştır. Bu evliliğinden iki oğlu olmuştur. Çocuklarının isimleri, Ralf ve Leo’dur.

Özellikle, Fashiontalks isimli bloğunda yazdığı moda ve stil yazıları ile isminden söz ettirmiş, cemiyet hayatının gözde isimlerindendir.

2015 yılında yaşadıkları yalı olan Ethem Pertev Yalısı’na bir geminin çarpması ile de uzun süre medyada gündeme gelmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx