Ülkemizden gençler ‘kaygılı’: ‘Gençlerin ülkemizde yaşam kaygısı yüksek’

Gençleri Etkileyen Gelecek Kaygısı Üzerine Uzman Görüşleri

Cumhuriyet’e konuşan uzman psikolog ve pedagog Ebru Şen, gelecek kaygısını oluşturan temel sebepleri ve gençleri nasıl etkilediğini değerlendirdi. Şen, “Üniversite öğrencilerinin farklı değişkenlere bağlı olarak gelecek kaygısı yaşamaları ve bu kaygıyla başa çıkmakta zaman zaman zorlanmaları normal. Ancak ülkemizde bu durum ciddi oranda yüksek” sözleriyle durumu özetledi.

Şen, gelecek kaygısına sebep olan faktörlerin çeşitli olduğunu vurgulayarak, “Akademik stresin yanı sıra anne ve babanın tutumları, alınan eğitimin etkileri, sağlam olmayan arkadaşlık ilişkileri gibi durumlar bireyin gelişimini olumsuz etkileyebilir ve hayat mücadelesinde zorlanmasına neden olabilir” şeklinde konuştu. Belirsizliklerin gençler üzerinde korku yarattığını belirten Şen, “Gelecekte iş bulma endişesi, ekonomik istikrarsızlık, sorumluluk duygusu gibi faktörler gençlerde gelecek kaygısını artırıyor” diye ekledi.

Related Posts

Uzmanlardan diyaliz hastalarına ‘yazın doğru beslenme ve dengeli sıvı tüketimi’ uyarısı

Yaz aylarında diyaliz hastaları için en büyük tehdidin hatalı beslenme ve fazla sıvı alma olduğuna dikkati çeken uzmanlar, yüksek tansiyon ve kalp gibi çeşitli rahatsızlıklarla karşılaşmamak için dengeli ve doğru tüketim tavsiyesinde bulundu.

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

Sinsi ilerlediği için griple karıştırılabiliyor! Sessiz kalp krizinde 7 belirtiye dikkat

Kalple ilgili sağlık problemlerinin bazen sinsi ilerleyebileceğinden bahseden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, sessiz kalp krizinin 7 belirtisini açıkladı.

Sosyal hayatı mahveden hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Prof. Dr. Zeynep Ocak, “Balık kokusu sendromu sosyal hayatı bitiriyor, kişinin dışlanmasına ve yalnızlaşmasına neden oluyor” dedi.

Alzheimer’ın son perdesi: Hastalık evre evre nasıl ilerler?

Alzheimer’ın başlangıcı unutkanlık olabilir ama sonu çoğu zaman kendi adını, yüzünü, hayatını hatırlamamaktır. Bu bir bireysel çöküş değil, tüm ailenin sınavıdır. Erken evrede telefon kaybolur. Orta evrede evin yolu, geç evrede kaşık ne işe yarar o bile unutulur. Alzheimer, yalnızca bir hastalık değil, bakımda bir maratondur.