Tedarikçinin hedefi Çin otomotiv pazarı

TAYSAD, Avrupa Dışındaki Pazarlara Yönelerek Riskleri Azaltıyor

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD), Avrupa otomotiv endüstrisindeki yavaşlamaya karşı pazar çeşitliliğini artırarak riskleri azaltmayı hedefliyor. TAYSAD Başkanı Yakup Birinci, Türk tedarikçilerin hem teknolojiye uyum sağlamak hem de üretimi artırmak için bu adımın önemli olduğunu vurguladı.

ASYA PAZARLARINA ODAKLANMA

Türk otomotiv endüstrisinin ana pazarının Avrupa olmasına rağmen, TAYSAD Başkanı Yakup Birinci, pazar çeşitliliğini artırmak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Birinci, “Çin, Hindistan ve Kuzey Amerika gibi elektrikli araç üretiminde öne çıkan pazarlara giriş çalışmalarımız artıyor. Özellikle Asya pazarlarında iş birliklerini güçlendirerek Türk tedarik sanayisinin kalitesini bu coğrafyalara taşımak önemli hedeflerimizden biri. Üyelerimizin Kuzey Amerika pazarındaki paylarını artırmak için projeler başlattık” şeklinde konuştu.

ÇİN’DEN GELEN TALEPLERE YANIT VERİYORUZ

TAYSAD, Türkiye’de üretim yapmak isteyen Çinli markalarla iş birliği yapmak için temas halinde. Yakup Birinci, “Yerli üreticilerimiz, Çinli markaların ürün gamları ve üretim takvimlerine yönelik tedarik hazırlıkları yapıyor. Yerli tedarik sanayimiz bu tür yatırımlara hazır durumda. Ayrıca yerelleştirme hedefleri doğrultusunda, bu markaların tedarik zincirlerine yerli katkı sağlanması için çalışmalar yürütüyoruz” açıklamasında bulundu.

KÜRESEL TEDARİKTE GÜÇLÜ KONUM

TAYSAD Başkanı Yakup Birinci, bu yılın ilk yarısında sektörün performansını değerlendirdi. Birinci, “İlk 5 ayda toplam araç üretimimiz 632 bin adede ulaştı. İç satışlarda önceki yıla göre %3,1 artış görüldü. İhracatta ise %5,3’lük bir artış sağlandı. Türk otomotiv sanayinin küresel tedarik zincirindeki konumu oldukça sağlam” şeklinde konuştu.

YENİ PROJELERE İHTİYAÇ VAR

  • TAYSAD Başkanı, tedarik sanayisinin gücünün yeni projelerle devam edeceğini belirtti. Yakup Birinci, “Yeni projeler almazsak, ihracatımızda düşüş yaşanabilir. Rekabetçilik için maliyetlerimizi gözden geçirmeliyiz. Yeni mobilite çözümleri ve batarya üretimi gibi alanlarda adımlar atarak rekabet gücümüzü artırmalıyız” ifadelerini kullandı.

YERLİ TALEPLERE CEVAP VERİYORUZ

  • TAYSAD’ın, Türkiye’de faaliyet gösteren tedarik şirketlerinin %80’inin yerli komponent ihtiyacını karşıladığı belirtildi. Ancak elektrikli araçlar ve yeni teknolojilerle beraber dışa bağımlılığın arttığına dikkat çekildi. TAYSAD, üyelerini bu alana yatırım yapmaları konusunda teşvik ediyor.

Related Posts

Fiyat-performans lideri belli oldu: 2025’in en iyi iPhone’u açıklandı!

Güçlü kamerası, uzun pil ömrü ve gelişmiş güvenlik özellikleriyle dikkat çeken cihaz, uzmanlar tarafından “2025’in fiyat-kalite oranı en iyi iPhone’u” ilan edildi.

YouTube videoları gizlice yapay zeka eğitimi için kullanılıyor

Google’ın Gemini ve Veo 3 gibi video ve ses üreteci dahil olmak üzere yapay zeka modellerini eğitmek için YouTube videolarını kullandığı ve içerik üreticilerinin haberinin olmadığı ortaya çıktı.

Bu WhatsApp güncellemesi çok can sıkacak: Reklam arası geliyor

Belli ki dijital dünyada reklamlardan kaçmanın bir yolu yok… WhatsApp’a gelecek yeni güncellemeyle birlikte dünyanın en popüler uygulamasında da resmen ‘reklamlar’ belirecek…

Sakarya Büyükşehir sporcuları madalya kürsüsünü boş bırakmıyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü sporcuları, çeşitli dallarda şampiyonluk ve dereceler elde etti.

Bilim insanları şaşkın: Üniversitede bulunan mumyalanmış yaratığın elleri neredeyse insan eli gibi

ABD’nin Michigan eyaletindeki Michigan State Üniversitesi’nde yapılan restorasyon çalışmaları sırasında bulunan gizemli bir yaratık, bilim dünyasında büyük merak uyandırdı. Tarihi Cook-Seevers Hall binasında keşfedilen ve “Capacabra” adı verilen mumyalanmış yaratığın ne olduğu hâlâ netlik kazanmadı.

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …