Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Doğu Karadeniz’in Şifalı ve Doğal Su Kaynakları

Doğu Karadeniz bölgesi, muhteşem doğası ve zengin yer altı su kaynaklarıyla dikkat çekiyor. Böbrek taşı düşüren, mide rahatsızlığı, cilt ve göz hastalıkları gibi şikayetleri olan yerli ve yabancı turistler, “acı su” olarak bilinen şifalı ve mineralli suların bulunduğu kaynaklara ilgi gösteriyor. Bu suların bulunduğu bölgede uzmanlar, tüketim konusunda uyarılarda bulunuyor.

TRABZON’DA 20 SU KAYNAĞI TESPİT EDİLDİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Fatma Gültekin, doğal su kaynaklarının içerik analizinin yapılmadan kullanılmasının sağlık açısından riskli olduğunu belirtiyor. Prof. Dr. Gültekin, Trabzon’da yapılan çalışmalarda yaklaşık 20 su kaynağının varlığının tespit edildiğini ve bu kaynakların özelliklerinin belirlenmesi gerektiğini vurguluyor.

‘SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEM TAŞIYAN BİR KONU’

Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının rastgele ve kontrolsüz şekilde kullanılmasının sağlık açısından risk oluşturabileceğine dikkat çekiyor. Bu sebeple su kaynaklarının analiz edilerek özelliklerinin belirlenmesinin önemli olduğunu ve bu konuda bilinçli hareket edilmesi gerektiğini belirtiyor.

‘SU KAYNAKLARI GÖZETİLMELİ VE ANALİZ EDİLMELİ’

Doğu Karadeniz’in su kaynaklarının gelecekte daha da önem kazanacağını dile getiren Gültekin, su tüketirken çevresel faktörlere dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Ayrıca, su kaynaklarının analiz edilmesi konusunda ilgili mercilere danışılması gerektiğini de vurguluyor.

‘DOĞAL VE ŞİFALI SUYU KİMSE İÇTEN RENGİ DOLAYI VİİSE’

Bölgede şifalı su tüketen vatandaşlardan Ayfer Demireren, doğal ve şifalı olduğuna inandıkları suyu yıllardır içtiklerini belirtirken, Coşkun Komar da su kaynaklarının analiz edilmeden içilmemesi gerektiğini düşündüğünü ifade ediyor.

Related Posts

Uzmanlardan diyaliz hastalarına ‘yazın doğru beslenme ve dengeli sıvı tüketimi’ uyarısı

Yaz aylarında diyaliz hastaları için en büyük tehdidin hatalı beslenme ve fazla sıvı alma olduğuna dikkati çeken uzmanlar, yüksek tansiyon ve kalp gibi çeşitli rahatsızlıklarla karşılaşmamak için dengeli ve doğru tüketim tavsiyesinde bulundu.

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Sinsi ilerlediği için griple karıştırılabiliyor! Sessiz kalp krizinde 7 belirtiye dikkat

Kalple ilgili sağlık problemlerinin bazen sinsi ilerleyebileceğinden bahseden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, sessiz kalp krizinin 7 belirtisini açıkladı.

Sosyal hayatı mahveden hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Prof. Dr. Zeynep Ocak, “Balık kokusu sendromu sosyal hayatı bitiriyor, kişinin dışlanmasına ve yalnızlaşmasına neden oluyor” dedi.

Alzheimer’ın son perdesi: Hastalık evre evre nasıl ilerler?

Alzheimer’ın başlangıcı unutkanlık olabilir ama sonu çoğu zaman kendi adını, yüzünü, hayatını hatırlamamaktır. Bu bir bireysel çöküş değil, tüm ailenin sınavıdır. Erken evrede telefon kaybolur. Orta evrede evin yolu, geç evrede kaşık ne işe yarar o bile unutulur. Alzheimer, yalnızca bir hastalık değil, bakımda bir maratondur.

Her 4 kadından 3’ü genital enfeksiyon geçiriyor! ‘Pedler 4-6 saatte bir değiştirilmeli’

Dünya genelinde kadınların en az yüzde 75’inin hayatlarının bir döneminde genital enfeksiyon geçirdiğine dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Arzu Akdemir, regl döneminde hijyenin kadın sağlığı açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.