Milyonlarca çocuk, internette cinsel istismar mağduru

Yapılan bir araştırma, dünyada 2023’te, 302 milyon çocuğun çevrim içi cinsel istismar mağduru olduğunu ortaya koydu. 

“The Conversation” adlı yayın kuruluşunun haberine göre, Edinburgh Üniversitesinin çocuk istismarının yaygınlığını göstermeyi amaçlayan “Childlight” girişimi bünyesinde çalışan araştırmacıların yayımladığı “Işığa Doğru” isimli raporda, geçen yıl dünyadaki çocukların yüzde 12,6’sının cinsel görüntü ve videolarla rızaları dışında konuşma ve paylaşıma maruz kalarak mağdur olduğu belirlendi. 

Raporda, bu oranın 302 milyon çocuğa denk geldiğini ifade eden araştırmacılar, bu konuda ABD’nin özellikle yüksek riskli bir bölge olduğunu belirtti. Araştırmacılar, raporda Avustralya, İngiltere ve ABD’de yaşayan 18 yaş üstü 4 bin 918 erkekten oluşan temsili bir örneklemi inceledi. 

Raporda, ABD’deki her dokuz erkekten birinin (yaklaşık 14 milyon kişi) hayatlarının bir döneminde çocuklara karşı çevrim içi suç işlediğini kabul ettiğine işaret edilerek, İngiliz erkeklerin yüzde 7’sinin (1,8 milyon kişi) ve Avustralya’daki erkeklerin yüzde 7,5’inin (yaklaşık 700 bin kişi) de benzer itirafta bulunduğu aktarıldı. 

Her üç ülkede milyonlarca erkek, gizli kalacağını düşündükleri takdirde çocuklara karşı fiziksel cinsel suçlar işlemeye çalışacaklarını itiraf etti. 

Raporda, Kovid-19 salgınının dünyanın çevrim içi alışkanlıklarını değiştirdiğine işaret edilerek, internet güvenliği alanında çalışma yapan Internet Watch Foundation’ın (IWF) 2023’te 7-10 yaş arasındaki ilkokul çocuklarının çevrim içi cinsel eylemlerde bulunmaya yönlendirildiği çocuk cinsel istismarı materyallerinin, İngiltere’nin karantinaya girmesi sonrası yüzde 1000’den fazla arttığını bildirdiği anımsatıldı. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx