Kaymakam kararnamesinin perde arkası: Ankara Emniyeti’ndeki gizli tanık skandalı sonrası emniyetten sorumlu vali yardımcısı görevden alındı

ÖZEL HABER – TOLGA ŞARDAN

İçişleri Bakanlığı, olaylı yerel seçimin yaşandığı Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde Kaymakam Mesut Bolat’ı görevden aldı. Bolat, Adıyaman’ın Gerger ilçesine tayin edildi. Ayrıca, geçen mayısta Ankara Emniyeti’nde yaşanan gizli tanık skandalı çerçevesinde emniyetten sorumlu Ankara Vali Yardımcısı Abdullah Dölek de kararnameyle kızak göreve çekildi.

Ülke genelinde valiliklerde vali yardımcısı, ilçelerde kaymakam olarak görev yapan mülki idare amirlerinin 2024 yaz dönemi atamaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayından geçtikten sonra yürürlüğe girdi.
İçişleri Bakanlığı’nca hazırlanan kararnamede, büyük kentlerdeki valilikler ve kaymakamlıklar bünyesindeki değişikliklerin yanı sıra Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki kayyım uygulamasında görev alan vali yardımcıları ile kaymakamların bir bölümü de yer aldı.
Aynı kararnamede, kamuoyuna yansıyan ya da yansımayan kimi olayların içinde bulunan mülki idare amirlerinin de bulunması dikkati çekti.

Marttaki yerel seçimlerde Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde MHP ile CHP arasında yaşanan ve seçimin yenilenmesine neden olan olaylar sırasında görev yapan Kaymakam Mesut Bolat görevden alındı. Bolat, Adıyaman’ın Gerger ilçesine atandı.

Diğer bir atama ise, Ankara Valiliği bünyesinde gerçekleşti. Geçen mayısta Ankara Emniyeti’nde “gizli tanık” skandalı patladı. Skandalın ortaya çıkmasıyla gözaltına alınan Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner’in, olaydan önce gördüğü sıkıntıları anlattığı Ankara Emniyeti’nden sorumlu Ankara Vali Yardımcısı Abdullah Dölek’in, görevden alınması dikkati çekti.

Burdur’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İl Müdürlüğü’nde patlak veren taciz skandalı sırasında ASHB İl Müdürlüğü’nden sorumlu olan Vali Yardımcısı Yunus Emre Akpınar, Hakkari’nin Şemdinli ilçesine atandı.

Halen bürokraside güçlü olduğu bilinen Menzil Tarikatı’nın merkezinin bulunduğu Adıyaman’ın Kahta ilçesinin Kaymakamı Selami Korkutata, Antalya’nın Gazipaşa ilçesinin yeni kaymakamı oldu.
Ayrıca, İsmailağa cemaatinin lideri Metin Balkanlıoğlu’nun akrabası olan Van Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde görevlendirildi.

Kararnamede yoğun atama yapılan kentler arasından Şanlıurfa yer aldı. Son yerel seçimlerde siyasi tartışmaların odağında yer alan ve Yeniden Refah Partisi’nin büyükşehir belediye başkanlığını AKP’nin elinden aldığı kentte görevli üç vali yardımcısı ile Haliliye, Harran, Suruç, Viranşehir, Karaköprü ve Halfeti ilçelerini yöneten kaymakamlar kararnamede yer aldı.

Suriye sınırındaki Kilis’te görev yapan altı vali yardımcısından dördü, üç kaymakamdan ikisi değiştirildi.
Muğla’dan sadece bir vali yardımcısının tayini çıkarken, Antalya’dan iki vali yardımcısı ile Muratpaşa, Gazipaşa, İbradı, Gündoğmuş ve Demre ilçelerinin kaymakamları değiştirildi.

Diyarbakır merkezli atamalarda iki vali yardımcısının yanı sıra Yenişehir, Ergani, Bismil, Çınar, Çermik ve Kayapınar ilçelerinin kaymakamları değiştirildi. Buna karşın, Kulp’te geçen ocakta camide namaz sırasında imam M.K.’yı dövdüğü iddiası kamuoyuna yansıyan ve MHP’nin destek verdiği Kaymakam Burak Akeller, görevinde kaldı.

Cizre’nin kadın kaymakamı ve aynı zamanda ilçenin kadın belediye kayyımI Nazlı Demir, bakanlık merkez teşkilatında göreve getirildi. Demir, İller İdaresi Genel Müdürlüğü’nde daire başkanı olarak görev yapacak.

Ankara’da Şereflikoçhisar, Nallıhan, Bala, Çubuk ve Çamlıdere, İstanbul’da Başakşehir, Eyüpsultan, Avcılar, Bayrampaşa ve Şişli, İzmir’de Karabağlar, Kiraz, Beydağ, Torbalı, Bayındır, Dikili ve Kınık kaymakamları değişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx