Kanal İstanbul’un Kaymağını Yine AKP’liler Yedi!

Kamu kuruluşu Emlak Konut, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirimde bulundu. Yapılan açıklamada, “Şirketimiz ile Türk Hava Yolları arasında imzalanan sözleşme doğrultusunda ihale edilen İstanbul Arnavutköy Dursunköy 2. Etap Genel Altyapı, İmar Yolları ve Sanat Yapıları İnşaatı İşi’nin sözleşmesi Soysal Mühendislik İnşaat A.Ş. ile 27 Haziran 2024 tarihinde imzalanmıştır. Sözleşme bedeli 1 milyar 250 milyon TL+KDV’dir” denildi.

KANAL İSTANBUL’UN KALBİ

Dursunköy bölgesi Kanal İstanbul’un kalbi ve en değerli bölgesi olarak biliniyor. BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Kanal İstanbul’un çevresi için yapılan ihale 25’inci dönem AKP milletvekili Mahmut Sami Mallı’nın bir süre önce resmi ortaklıktan ayrıldığı aile şirketine gitti.

14 BİN KONUT İNŞA EDİELCEK

Emlak Konut ve THY ortaklığında Kanal İstanbul bölgesine yapılan bu konut ve ticaret projesiyle 14 bin konut inşa edilecek. THY’den daha önce yapılan açıklamada, “Proje kapsamında etaplar halinde toplam 14 bin konut yapılarak Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. yönetiminde satışa çıkarılması, yapılacak konutların en az 3 bin adedinin Türk Hava Yolları ve iştiraklerinin çalışanlarına satılmak üzere kura hakkının ortaklığımız tarafından belirlenmesi planlanmaktadır” denilmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx