İstanbul depremleri sonrası e-ticarette afet ürünlerine talep patladı

İstanbul’da Deprem Sonrası Online Alışverişte Talep Patlaması!

İstanbul’da en büyüğü 6,2 şiddetinde olan depremlerin ardından online alışverişte, afet durumlarında kritik öneme sahip ürünlerin aranması ve satışı katlandı. E-ticarette en çok aranan ürün deprem çantası olurken, çadır siparişleri 5,5 kat arttı.

İstanbul’da yaşanan depremlerin etkisiyle büyük panik yaşayan ve artçı sarsıntılar devam ederken, evlerinde kalmak istemeyen vatandaşlar afet durumlarında ihtiyaç duyabilecekleri ürünlere yönelik taleplerini artırdı. Deprem çantası, deprem düdüğü, çadır, powerbank ve termos gibi ürünlere olan ilgi, e-ticaret sitelerinde yoğun bir talep oluşmasına neden oldu.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı ve PttAVM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu, depremin ardından belirli ürünlere talebin arttığını belirtti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İstanbul’da yaşanan deprem sonrasında hızla bir komite oluşturduklarını belirten Çevikoğlu, belirli ürünlerde “fiyat kilidi” uyguladıklarını ve bu sayede fahiş fiyat artışlarını engellediklerini vurguladı.

Talepte yaşanan artışlara karşın, fiyat artışlarına karşı önlem aldıklarını dile getiren Çevikoğlu, “Perakendede bir dükkanda fiyat kontrolü zor olabilir ancak online platformlarda kontrol etmek daha kolaydır. İstanbul depreminin ardından çadır, batarya, yağmurluk, konserve gibi ürünlerde ciddi artışlar yaşanmıştır. Bu süreçte tüketicilere güvenli alışverişi hatırlatmak istiyoruz. Tüketicilerin ‘Güven Damgası’ olan platformlardan alışveriş yapmalarını öneriyoruz.” şeklinde konuştu.

– Çadır Siparişleri 5,5 Kat Arttı

Hepsiburada’dan alınan bilgilere göre, 23-24 Nisan tarihlerinde deprem çantaları, deprem düdükleri, çadırlar, powerbank’ler ve termos gibi afet durumlarında kritik rol oynayan ürünler en çok arananlar arasında yer aldı.

Deprem sonrası en çok talep gören ürünler arasında deprem çantası birinci sırada yer alırken, çadır siparişlerinde 5,5 katlık bir artış yaşandığı, uyku tulumu siparişlerinde ise bir önceki güne göre %250 artış gözlendiği belirtildi.

Related Posts

Brent petrol 66,32 dolara geriledi: OPEC+’nın yeni hamlesi ne olacak? (1 Temmuz 2025)

Dün 67,07 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 66,46 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.00 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,2 azalışla 66,32 dolar oldu. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham …

2025 Temmuz emekli maaşları ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı yüzde kaç zamlanacak?

Haziran enflasyon verisinin açıklanması ile emekli maaşı nihai zam oranı ortaya çıkacak. Bilindiği üzere SSK Bağkur emekli maaşı zammı 6 aylık enflasyon oranına göre hesaplanıyor. Peki, 2025 Temmuz emekli maaşları ne kadar olacak? En düşük emekli maaşı yüzde kaç zamlanacak?

Ekonomist Topkurulu: Rusya, Atlantik sisteminin yaptırımlarına rağmen ekonomik da kazandı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Rusya ekonomisinin büyüme karşın Batılı ülkelerdeki daralmaya dikkat çekti. Putin’in açıklamalarını değerlendiren Ekonomist Hakan Topkurulu Atlantik sisteminin Rusya karşısında ekonomik anlamda da kaybettiğini söyledi.

Ticaret anlaşmaları piyasaları coşturdu: Trump’tan yeni hamle! (30 Haziran 2025)

ABD yönetiminin korumacı ticaret politikası kapsamında getirdiği ve daha sonra ertelediği karşılıklılık esaslı tarifelerin 9 Temmuz’da dolacak erteleme süresi öncesi ABD’nin birçok ticaret partneriyle anlaşmaya varacağına yönelik beklentiler …

Bakan Işıkhan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi genelgesine ilişkin açıklama

Bakan Işıkhan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Konseyi genelgesine ilişkin açıklama

Çanakkale’nin çay bardağına sığmayan kirazları yurt dışına gönderiliyor

Türkiye’nin önemli meyve üretim merkezlerinden Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde üreticiler, “Lapseki devi” olarak bilinen kirazı ihraç ederek ülke ekonomisine katkı sağlıyor.