İş Kazalarının Artışı İş Güvenliği Uzmanlarını Yeniden Gündeme Getirdi

İş Kazaları Artışı, İş Güvenliği Uzmanlarını Gündeme Taşıdı

“İş Güvenliği Şirketleri Yeterli Denetimleri Yapıyor Mu?” Sorusu Soruluyor

İSTANBUL – Türkiye, ekonomisinin hızla büyümesiyle birlikte iş kazalarında Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü sıraya yükseldi. Ülkemizde her gün resmi olarak 172 iş kazası meydana gelirken, bu kazaların sonucunda ortalama 4 işçi hayatını kaybederken, 6 işçi de sürekli iş göremez hale geliyor. Uzmanlara göre, bu artışın en önemli sebeplerinden biri “denetimsizlik”. İş kazalarının artmasıyla birlikte, iş güvenliği denetimlerini yapmakla sorumlu olan iş güvenliği şirketleri ve uzmanları tekrar gündeme geldi.

Türkiye’nin Avrupa’da iş kazalarında birinci, dünyada ise üçüncü sırada yer aldığı araştırmalara göre ortaya çıkıyor. Uzmanlara göre her gün resmi olarak 172 iş kazası yaşanırken, bu kazaların temel nedenleri arasında ihmal, taşeronlaşma ve kar hırsı bulunuyor. İş kazalarının en büyük nedenlerinden biri ise ‘denetimsizlik’. Türkiye, rekabete dayalı sürdürülebilir bir büyüme için piyasa ekonomisinin hukuksal zeminini sağlamak üzere çeşitli mekanizmalar oluşturmuştur. Bu mekanizmalar arasında, işyeri güvenliği, iş güvenliği ve işçi güvenliği konularında yetkilendirilen, denetleme görevini üstlenen şirketler ile iş güvenliği uzmanları yer almaktadır. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde, güvenlik önlemleri alınmayan işçilere dair haberler sıkça medyaya yansımaktadır. Bu durum, iş kazalarını ve işçi ölümlerini artırırken, iş güvenliği uzmanlarının görevlerini yeterince yerine getirip getirmediği konusu da tekrar gündeme gelmektedir.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Related Posts

Uzmanlardan diyaliz hastalarına ‘yazın doğru beslenme ve dengeli sıvı tüketimi’ uyarısı

Yaz aylarında diyaliz hastaları için en büyük tehdidin hatalı beslenme ve fazla sıvı alma olduğuna dikkati çeken uzmanlar, yüksek tansiyon ve kalp gibi çeşitli rahatsızlıklarla karşılaşmamak için dengeli ve doğru tüketim tavsiyesinde bulundu.

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

Sinsi ilerlediği için griple karıştırılabiliyor! Sessiz kalp krizinde 7 belirtiye dikkat

Kalple ilgili sağlık problemlerinin bazen sinsi ilerleyebileceğinden bahseden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, sessiz kalp krizinin 7 belirtisini açıkladı.

Sosyal hayatı mahveden hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Prof. Dr. Zeynep Ocak, “Balık kokusu sendromu sosyal hayatı bitiriyor, kişinin dışlanmasına ve yalnızlaşmasına neden oluyor” dedi.

Alzheimer’ın son perdesi: Hastalık evre evre nasıl ilerler?

Alzheimer’ın başlangıcı unutkanlık olabilir ama sonu çoğu zaman kendi adını, yüzünü, hayatını hatırlamamaktır. Bu bir bireysel çöküş değil, tüm ailenin sınavıdır. Erken evrede telefon kaybolur. Orta evrede evin yolu, geç evrede kaşık ne işe yarar o bile unutulur. Alzheimer, yalnızca bir hastalık değil, bakımda bir maratondur.