Hollywood oyuncusu Steve Jobs’un diyetini uyguladı: Acılar içinde hastaneye koştu…

Teknoloji devi Steve Jobs’un biyografisi için hazırlık yaparken onun “meyve” diyetini deneyen Ashton Kutcher hastanelik oldu. 

Ashton Kutcher, Steve Jobs’un biyografisi için hazırlık sürecinde, meyve, kuruyemiş ve tohumdan oluşan sıkı bir diyet uyguladığı sırada pankreas sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldığını açıklamıştı. 

Kutcher, USA Today’e verdiği röportajda, “Meyve diyeti ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Filmi çekmeye başlamadan iki gün önce, pankreas seviyelerim kontrolden çıkmış bir şekilde hastaneye gittim. Gerçekten korkutucuydu” sözleriyle yaşadığı süreci anlatmıştı.

Kutcher, filmde Jobs’a benzemek için yalnızca diyeti denemekle kalmadı; aynı zamanda iş insanının yürüyüşünü ve jestlerini taklit edebilmek için saatlerce video izleyerek hazırlık yaptığını belirtti.

Steve Jobs vejetaryenliği benimsemişti

Steve Jobs, yaşamı boyunca vejetaryenliği benimsemiş, sade ve seçici bir beslenme düzeni uygulamıştır. Üniversitedeyken okuduğu “Küçük Bir Gezegen İçin Diyet” adlı kitap, onun eti beslenmesinden çıkarma kararında etkili olmuştur. Daha sonra detoks ve oruç gibi uç diyet yöntemlerini deneyerek haftalarca yalnızca elma veya havuçla beslenmiştir. Üniversite yıllarındaki diyetinde büyük ölçüde tahıllar, hurma, badem ve taze meyve suyu bulunuyordu; özellikle kilolarca havuç tercih ediyordu. Arnold Ehret’in “Kassız Diyet Şifa Sistemi” adlı kitabından ilham alarak ekmek, tahıl ve süt ürünlerini de beslenmesinden çıkarmıştı. Ayrıca ara sıra birkaç gün ile bir hafta arasında değişen oruçlar tutuyordu.

Sağlıklı beslenmeye dikkat eden Jobs’a 2003 yılında nadir görülen bir pankreas kanseri tanısı konuldu. Doktorlar ameliyat önerdi; ancak Jobs, bol havuç ve meyve suyuna dayalı sıkı bir vegan diyetiyle kendini tedavi etmeyi seçti. 

Beş yıl sonra ameliyat olan Jobs, bu süreçte fiziksel olarak ciddi ölçüde zayıfladı. Beslenmesine ara sıra limon otu çorbası ve fesleğenli sade makarna gibi yiyecekleri eklese de havuç tutkusundan vazgeçmedi.

2011 yılının başlarında ABD Başkanı için Silikon Vadisi’nde bir akşam yemeği planlamaya yardım ederken, Haziran ayında katı gıda tüketemeyecek duruma geldi. Steve Jobs, 2011 yılının Ekim ayında ailesi ve sevdiklerinin yanında hayata veda etti.

Related Posts

Uzmanlardan diyaliz hastalarına ‘yazın doğru beslenme ve dengeli sıvı tüketimi’ uyarısı

Yaz aylarında diyaliz hastaları için en büyük tehdidin hatalı beslenme ve fazla sıvı alma olduğuna dikkati çeken uzmanlar, yüksek tansiyon ve kalp gibi çeşitli rahatsızlıklarla karşılaşmamak için dengeli ve doğru tüketim tavsiyesinde bulundu.

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

Sinsi ilerlediği için griple karıştırılabiliyor! Sessiz kalp krizinde 7 belirtiye dikkat

Kalple ilgili sağlık problemlerinin bazen sinsi ilerleyebileceğinden bahseden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, sessiz kalp krizinin 7 belirtisini açıkladı.

Sosyal hayatı mahveden hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Prof. Dr. Zeynep Ocak, “Balık kokusu sendromu sosyal hayatı bitiriyor, kişinin dışlanmasına ve yalnızlaşmasına neden oluyor” dedi.

Alzheimer’ın son perdesi: Hastalık evre evre nasıl ilerler?

Alzheimer’ın başlangıcı unutkanlık olabilir ama sonu çoğu zaman kendi adını, yüzünü, hayatını hatırlamamaktır. Bu bir bireysel çöküş değil, tüm ailenin sınavıdır. Erken evrede telefon kaybolur. Orta evrede evin yolu, geç evrede kaşık ne işe yarar o bile unutulur. Alzheimer, yalnızca bir hastalık değil, bakımda bir maratondur.