Bilim insanları şaşkın: Üniversitede bulunan mumyalanmış yaratığın elleri neredeyse insan eli gibi

Üniversitede Bulunan Mumyalanmış Yaratık, Anlaşılması Güç Bir Gizemi Beraberinde Getiriyor

Yaratığın ellerinin neredeyse insan eli gibi olması, onu daha da ilginç kılıyor. Beş parmaklı, tırnaklı ve dokunulduğunda eski parşömen kağıdı gibi hissedilen ince bir dokuya sahip. Burun ve kulakları hâlâ yerinde, ancak son derece kurumuş ve tozlu.

Keşiften sonra, yaratık üniversitenin Kampüs Arkeoloji Programı’nın (CAP) maskotu haline geldi. İsmi de, efsanevi “chupacabra”ya benzetilerek ve CAP harfleriyle oynanarak “Capacabra” olarak adlandırıldı. Ancak gerçek kimliği hâlâ gizemini koruyor.

Adli antropoloji alanında çalışan doktora öğrencisi Jerielle Cartales, bu gizemi çözmeye çalışıyor. Cartales, yaratığın boyutunun küçük bir kedi kadar olduğunu, ama kuyruğunun oldukça uzun ve ince olduğunu belirtiyor. Ona göre en dikkat çekici özellik ise neredeyse insanı andıran elleri.

İlk tahminler opossum, köpek, kedi ya da fare gibi türler üzerinde yoğunlaşsa da, X-ray görüntüleri ve iskelet yapısının incelenmesi sonucunda bu seçenekler elendi. Cartales’e göre, şu an için en güçlü ihtimal rakun. Ancak kesin bir sonuç için diş yapısının incelenmesi gerekiyor. Cartales’in elindeki kaynaklardaki rakun örneklerinin dişsiz (edentulous) olması bu süreci zorlaştırıyor.

Yaratığın Nasıl ve Ne Zaman Oraya Girdiği Hala Belirsiz

Yaratığın nasıl ve ne zaman oraya girdiği de bilinmiyor. 1889’dan önce orada olması mümkün değil çünkü bina o tarihte inşa edildi. Ancak Cartales’e göre, yaratık büyük ihtimalle bir hava kanalından içeri girip mahsur kaldı ve zamanla mumyalaştı. Kuruluk, sıcaklık ve binanın koruyucu yapısı bu süreci desteklemiş olabilir.

Cartales, “Bir bilim insanı olarak asla yüzde yüz eminim diyemem ama şu an için yaklaşık yüzde 75 oranında bunun bir rakun olduğunu düşünüyorum” diyor.

Chupacabra, Latin Amerika kökenli, özellikle Porto Riko, Meksika ve ABD’nin güney eyaletlerinde popülerleşmiş bir şehir efsanesi yaratığıdır. Adı İspanyolca’daki “chupar” (emmek) ve “cabra” (keçi) kelimelerinden geliyor.

Related Posts

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …

Windows ve macOS’e rakip geliyor! Huawei PC için HarmonOS’i duyurdu

Telefon ve tablet modellerinde kendi arayüzünü kullanan firma, bilgisayar işletim sistemi için sürpriz bir duyuruya imza attı. HarmonyOS işletim sisteminin bilgisayar sürümü geliyor.

Yapay zekaya göre Anneler Günü’nde annenize en az bir kez vermeniz gereken hediye!

Yapay zeka analizleri, bu yıl Anneler Günü’nde en anlamlı hediyenin, alıcısına özel olarak tasarlanmış ve duygusal emek barındıran armağanlar olduğunu gösteriyor.

Google, “teknoloji iyidir” filmleri çekecek!

Arama devi, teknoloji ürünlerinin pozitif yönlerini öne çıkaracak film ve tv dizileri peşinde

Merakla beklenen Deadlock yakında açık beta sürümüne kavuşabilir

10 yılı aşkın bir süredir Portal, Half-Life, Counter-Strike ve DotA serilerinin dışında bir oyun üretmeyen Valve, bu çizgiyi bozmaya hazırlanıyor. Bir süredir şirket içinde geliştirilen, kahraman nişancı ve MOBA türlerini birleştiren Deadlock …

Bilim kurgu değil, gerçek: Elektriği taşıyabilen bakteri keşfedildi

Oregon kıyılarındaki çamura gizlenmiş bu bakteri, vücudundaki nikel liflerle elektron taşıyarak enerji devrimini başlatabilir. Bilim, bakır tellerden çok daha ilginç bir alternatife işaret ediyor.