Askeri hastaneler açılacak mı? MHP’li vekil çağrıyı Meclis’te yaptı

Askeri Hastaneler Açılacak Mı? MHP’li Vekil Çağrıyı Mecliste Yaptı

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde 26 ilde bulunan 32 askeri hastane kapatılarak Sağlık Bakanlığı’na devredildi.

Son olarak Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 2023 yılında yapılan bir soruşturma hakkında şunları söyledi: “Askari hastanelerin açılması için her gün çaba sarf ediyoruz, ancak bunun bir süreç olduğunu ve sonunda kesinlikle açılacağına inanıyoruz. İnanıyoruz ki, yapılanları sırayla gerçekleştireceğiz.” Ancak o zamandan beri herhangi bir ilerleme kaydedilmedi.

MHP’li Vekilden Önemli Çağrı

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, “Operasyonlarda ağır yaralanan askerlerimiz, askeri tıp biliminin gereksinimlerine uygun yetenekli ve deneyimli Türk hekimler tarafından hızla müdahale edilmelidir. Askerlerimizin ihtiyaçlarının en üst düzeyde karşılanabilmesi, askeri hastaneler sayesinde mümkün olacaktır.” dedi.

“NATO İçinde Askeri Hastane Eksikliği Yaşıyoruz”

MHP’li vekil, hükümete şu çağrıda bulundu: “NATO ülkeleri arasında en yüksek askeri güce sahip olmamıza rağmen askeri hastanesi olmayan tek ülkeyiz. Osmanlı’dan gelen askeri hastanelerin yeniden açılması, devlet geleneğine ve vatanı için canını ortaya koyan askerlerimize olan borcumuzdur.” şeklinde konuştu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

Uzmanlardan diyaliz hastalarına ‘yazın doğru beslenme ve dengeli sıvı tüketimi’ uyarısı

Yaz aylarında diyaliz hastaları için en büyük tehdidin hatalı beslenme ve fazla sıvı alma olduğuna dikkati çeken uzmanlar, yüksek tansiyon ve kalp gibi çeşitli rahatsızlıklarla karşılaşmamak için dengeli ve doğru tüketim tavsiyesinde bulundu.

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

Sinsi ilerlediği için griple karıştırılabiliyor! Sessiz kalp krizinde 7 belirtiye dikkat

Kalple ilgili sağlık problemlerinin bazen sinsi ilerleyebileceğinden bahseden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, sessiz kalp krizinin 7 belirtisini açıkladı.

Sosyal hayatı mahveden hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Prof. Dr. Zeynep Ocak, “Balık kokusu sendromu sosyal hayatı bitiriyor, kişinin dışlanmasına ve yalnızlaşmasına neden oluyor” dedi.

Alzheimer’ın son perdesi: Hastalık evre evre nasıl ilerler?

Alzheimer’ın başlangıcı unutkanlık olabilir ama sonu çoğu zaman kendi adını, yüzünü, hayatını hatırlamamaktır. Bu bir bireysel çöküş değil, tüm ailenin sınavıdır. Erken evrede telefon kaybolur. Orta evrede evin yolu, geç evrede kaşık ne işe yarar o bile unutulur. Alzheimer, yalnızca bir hastalık değil, bakımda bir maratondur.