Ahmet Uğurlu son yolculuğuna uğurlandı

“Tabutta Rövaşata”, “Yol Ayrımı” ve “Behzat Ç.” gibi yapımlarda rol alan sinema ve tiyatro oyuncusu Ahmet Uğurlu son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine oyuncunun eşi Necef Uğurlu ve kardeşi Mustafa Uğurlu’nun yanı sıra tiyatro ve sinema dünyasından çok sayıda isim katıldı.

71 yaşında hayatını kaybeden Ahmet Uğurlu’nun kendisi gibi oyuncu olan kardeşi Mustafa Uğurlu taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine tiyatrocu Yasemin Yalçın, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Melih Çardak, Sumru Yavrucuk, Halil Ergün gibi isimler katıldı.

Oyuncunun eşi Necef Uğurlu ve oğlu Uğurlu’nun tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı.

Oyuncunun eşi Necef Uğurlu, “Meslektaşları onun baş tacıydı. İncinse de incitmezdi. Bütün dünya kucakladı onu ama o Türkiye’den vazgeçmedi” diye konuştu.

Tamer Karadağlı, Ahmet Uğurlu’nun kardeşi Mustafa Uğurlu’ya başsağlığı dileklerini iletti.

Uğurlu’nun çok yetenekli ve özel bir aktör olduğunu ifade eden Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, “Türk tiyatrosu ve sineması için çok acı bir kayıp. Kederimiz sonsuz. Bunlar bizim ustalarımız” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Tabutta Rövaşata filminin yönetmeni Derviş Zaim’de cenaze törenine katılan isimler arasındaydı.

AHMET UĞURLU KİMDİR?

2 Ağustos 1952’de Konya’da dünyaya geldi Ahmet Uğurlu, babasının tayini nedeniyle gittikleri Bursa’da ilk ve orta öğrenimini tamamladı. Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünü bitiren sanatçı, 1977’de Bursa Devlet Tiyatrosuna, 1979’da ise 10 yıl görev yapacağı İstanbul Devlet Tiyatrosuna geçti.

“Yangın Duası”, “Çöplük”, “Abdülcambaz”, “İki Efendinin Uşağı”, “Önemli Adam” gibi tiyatro oyunlarında oynayan Uğurlu, “Tabutta Rövaşata” filminde canlandırdığı Mahsun karakteri ile çok sayıda ödül almıştı. Atıf Yılmaz’ın “Mine” filmi ile sinemaya da adım atan oyuncu son olarak Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisinde rol alan almıştı. 2017 yılında oyunculuğu bırakan Ahmet Uğurlu’nun Orhan adında bir oğlu var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx