Canan Karatay “meslekten men” talebiyle hakim karşısına çıkacak: “Karatay Mağdurları Platformu” kuruldu

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Profesörü Canan Karatay Meslekten Men Edilebilir!

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Profesörü Canan Karatay, yaptığı açıklamalar ve önerdiği tedavi yöntemleri nedeniyle eleştirilere maruz kalıyor. Hastası Ceyhun Ülker’in böbreklerini kaybetmesine ve kalıcı engellilik durumuna gelmesine sebep olduğu iddiasıyla meslekten men talebiyle karşı karşıya. Karatay, 9 Ocak’ta mahkemede hakkında yapılan suçlamaları cevaplayacak. Bu süreçte Harvard Tıp Fakültesi’nde Kardiyoloji Uzmanı olarak görev yapan Dr. Ozan Ünlü ise Karatay Mağdurları Platformu’nu kurarak harekete geçti.

Hürriyet’ten Fulya Soybaş’a konuşan Ünlü, Karatay ve platform hakkında şunları söyledi:

“Karatay, kolesterol ilaçlarının bırakılması gerektiğini ve işe yaramadığını iddia ediyor. Oysa dünyada 250 kişiden biri ailesel hiperkolesterolemi hastası ve erken yaşlarda hayatlarını kaybetme riskleri bulunuyor. 80 milyonluk bir ülkede, böylesine sık görülen ve ölümcül bir hastalık için ‘İlacı bırakın!’ demek ciddi sonuçlar doğurabilir. Bu durum beni dehşete düşürdü.”

Ünlü, Karatay’ın ifade özgürlüğü kapsamında yaptığı açıklamaların yanlış olduğunu belirterek şunları ekledi:

“Hekimlerin önerileri, hastalar tarafından ciddiye alınabilir ve uygulanabilir. Ancak tıbbın temeli hastadır ve genelleme yapılmamalıdır. Karatay’ın ‘Aşı yaptırmayın’ gibi ifadeleri hekim sorumluluğundan kaçınmak anlamına gelir. Tavsiyeleri hastalara zarar verebilecek boyuta ulaştığında bu durum mesleki hata olarak kabul edilir.”

Ünlü, Karatay’ın zarar gören hastaların sesine kulak vermek ve toplumu bilinçlendirmek adına Platformu kurduğunu belirterek, “Amacımız, Karatay’ın yanlış tavsiyeleri yüzünden zarar görenleri bir araya getirerek yasal yollara başvurmalarını sağlamak ve toplumu bilinçlendirmektir” dedi.

Detaylar için .

Kuantum bilgisayarlar tüm şifreleri kırabilir mi? – Prof. Zafer Gedik anlatıyor

Related Posts

Uzmanlardan diyaliz hastalarına ‘yazın doğru beslenme ve dengeli sıvı tüketimi’ uyarısı

Yaz aylarında diyaliz hastaları için en büyük tehdidin hatalı beslenme ve fazla sıvı alma olduğuna dikkati çeken uzmanlar, yüksek tansiyon ve kalp gibi çeşitli rahatsızlıklarla karşılaşmamak için dengeli ve doğru tüketim tavsiyesinde bulundu.

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

Sinsi ilerlediği için griple karıştırılabiliyor! Sessiz kalp krizinde 7 belirtiye dikkat

Kalple ilgili sağlık problemlerinin bazen sinsi ilerleyebileceğinden bahseden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, sessiz kalp krizinin 7 belirtisini açıkladı.

Sosyal hayatı mahveden hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Prof. Dr. Zeynep Ocak, “Balık kokusu sendromu sosyal hayatı bitiriyor, kişinin dışlanmasına ve yalnızlaşmasına neden oluyor” dedi.

Alzheimer’ın son perdesi: Hastalık evre evre nasıl ilerler?

Alzheimer’ın başlangıcı unutkanlık olabilir ama sonu çoğu zaman kendi adını, yüzünü, hayatını hatırlamamaktır. Bu bir bireysel çöküş değil, tüm ailenin sınavıdır. Erken evrede telefon kaybolur. Orta evrede evin yolu, geç evrede kaşık ne işe yarar o bile unutulur. Alzheimer, yalnızca bir hastalık değil, bakımda bir maratondur.