Sinsi ilerlediği için griple karıştırılabiliyor! Sessiz kalp krizinde 7 belirtiye dikkat

Sessiz Kalp Krizinin Belirtileri ve Önemi

Kalp, vücudumuzdaki tüm sistem ve organlara oksijen ve besin taşıyarak onları besler. Ancak sağlıksız alışkanlıklar, bu önemli organın işlevlerini bozabilir. Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, kalp sağlığıyla ilgili problemlerin bazen sessizce ilerleyebileceğine dikkat çekiyor. Koylan’a göre, özellikle sessiz kalp krizleri toplumda yeterince bilinmemekte, ancak ciddi sonuçlara yol açabilmektedir. Bu nedenle belirtileri tanımak ve bilinçlenmek yaşamsal sonuçlar doğurabilir.

30 Dakikalık Yürüyüş Kalbi Korur!

Kalp krizi genellikle göğüs ağrısı, kol uyuşması veya nefes darlığı gibi belirtilerle kendini gösterir. Ancak her kriz belirtilerle ortaya çıkmayabilir. Sessiz kalp krizinin daha yaygın olduğunu belirten Prof. Dr. Nevrez Koylan, bu durumun farkına varılamayabileceğine dikkat çekiyor. Sağlıklı yaşam alışkanlıkları edinmek, düzenli egzersiz yapmak ve stresten uzak durmak, kalp sağlığı için hayati önem taşıyor. Günde sadece 30 dakikalık yürüyüş bile kalp sağlığını olumlu yönde etkileyebilir.

Kriz Atladığınızı Tesadüfen Öğrenmeyin!

Sessiz kalp krizinde belirtiler o kadar belirgin olmayabilir ki kişi kriz geçirdiğinin farkında bile olmayabilir. Özellikle risk grubundaki kişilerin düzenli sağlık kontrolleri yaptırması ve belirtilere dikkat etmesi önemlidir. Prof. Dr. Nevrez Koylan’a göre, sessiz kalp krizi riski yüksek olan bireylerin dikkatli olmaları ve gerektiğinde doktora başvurmaları gerekmektedir.

Griple Karıştırılmamalıdır!

Sessiz kalp krizi belirtileri genellikle hafiftir ve grip veya yorgunluk gibi durumlarla karıştırılabilir. Belirtilerin yanı sıra risk grubundaki kişilerin özellikle dikkatli olması önemlidir. Bu nedenle belirtilerde herhangi bir şüphe olması durumunda uzman bir doktora başvurmakta fayda var. Kardiyoloji uzmanları gerekli görürse çeşitli testler yaparak durumu değerlendirebilir.

Sessiz Kalp Krizi Belirtileri

1- Geçmeyen ve nedeni açıklanamayan sırt, çene veya boyun ağrısı.

2- Sürekli hissedilen halsizlik ve derin bir bitkinlik.

3- Sebepsiz mide bulantısı, şişkinlik veya hazımsızlık.

4- Genellikle gece yaşanan ve nedensizce oluşan soğuk terleme.

5- Özellikle ayakta dururken yaşanan baş dönmesi ve baygınlık hissi.

6- Merdiven çıkmak gibi basit eylemlerde alışılmadık zorlanma.

7- Aralıklı ve hafif hissedilen küçük göğüs sıkışmaları.

Related Posts

Uzmanlardan diyaliz hastalarına ‘yazın doğru beslenme ve dengeli sıvı tüketimi’ uyarısı

Yaz aylarında diyaliz hastaları için en büyük tehdidin hatalı beslenme ve fazla sıvı alma olduğuna dikkati çeken uzmanlar, yüksek tansiyon ve kalp gibi çeşitli rahatsızlıklarla karşılaşmamak için dengeli ve doğru tüketim tavsiyesinde bulundu.

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Kilo kaybı değil, ruhsal çöküş: Anoreksiya

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

Sosyal hayatı mahveden hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Prof. Dr. Zeynep Ocak, “Balık kokusu sendromu sosyal hayatı bitiriyor, kişinin dışlanmasına ve yalnızlaşmasına neden oluyor” dedi.

Alzheimer’ın son perdesi: Hastalık evre evre nasıl ilerler?

Alzheimer’ın başlangıcı unutkanlık olabilir ama sonu çoğu zaman kendi adını, yüzünü, hayatını hatırlamamaktır. Bu bir bireysel çöküş değil, tüm ailenin sınavıdır. Erken evrede telefon kaybolur. Orta evrede evin yolu, geç evrede kaşık ne işe yarar o bile unutulur. Alzheimer, yalnızca bir hastalık değil, bakımda bir maratondur.

Her 4 kadından 3’ü genital enfeksiyon geçiriyor! ‘Pedler 4-6 saatte bir değiştirilmeli’

Dünya genelinde kadınların en az yüzde 75’inin hayatlarının bir döneminde genital enfeksiyon geçirdiğine dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Arzu Akdemir, regl döneminde hijyenin kadın sağlığı açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.