Gazze savaştan önce nasıl bir yerdi?

Gazze’nin Tarihi ve Kültürel Yapısı Saldırılarla Yıkıldı

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, bölgenin tarihi ve kültürel dokusunu yok etti. Camilerden kiliselere, restoranlardan otellere, limandan futbol stadyumuna kadar birçok yapı enkaza döndü.

ABD Başkanı Donald Trump, şimdi İsrail’in harabeye çevirdiği Gazze’nin yeniden inşa edileceğini ve bölgenin cazibe merkezi haline getirileceğini iddia ediyor.

Ancak savaş öncesi Gazze, zaten turistik bir yerdi. Şimdi ise pek çok kişi sadece yıkım görüntülerini hatırlıyor.


Gazze Limanı harabeye dönüştü.

Gazze Limanı: Geçmişte Ana Geçim Kaynağıydı, Şimdi Harabe Halde

Örneğin Gazze Limanı, savaşın ilk günlerinde İsrail saldırılarıyla işlevsiz hale geldi. Balıkçılık filosuna ev sahipliği yapan liman, savaş öncesinde halkın geçim kaynaklarından biriydi ve gün batımı keyfi için de tercih ediliyordu.

Gazzeliler artık limanda balık avlamak yerine kıyıdan ağ atarak geçimlerini sağlamaya çalışıyor.


Bölgedeki en eski cami.

Peş peşe Yıkılan Tarihi Yapılar

Büyük Ömer Camii de Gazze Şehri’nde yıkılan tarihi yapılar arasında. İsrail saldırıları sonucu ağır hasar gören camii, bölgedeki en eski camilerden biriydi.

Kayserya Çarşısı ise Gazze ekonomisinin can damarıydı. Eskiden yüzük ve takı alışverişinin gözde mekanı olan çarşı, şimdi yıkık dökük ve bakımsız durumda.


Filistin Stadyumu yerinden edilmiş ailelere sığınak oldu.

Filistin Stadyumu: Barınma Amaçlı Kullanılıyor

Filistin Stadyumu, yerinden edilmiş ailelere geçici barınma sağlıyor. Gazze kulüpleri maçlarını burada yapıyor ve uluslararası futbol takımının antrenman sahası olarak kullanılıyordu.

Related Posts

AKP’li Sayan’dan belediye operasyonları için dikkati çeken iddia: Bu sadece ‘le le’si, bir de ‘lo lo’su var ki, orası tam bir felaket

AKP’li Sayan’dan belediye operasyonları için dikkati çeken iddia: Bu sadece ‘le le’si, bir de ‘lo lo’su var ki, orası tam bir felaket

İmamoğlu’nda yangınlarla ilgili dikkat çeken paylaşım

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çıkan orman yangınları ile mücadele eden İtfaiye ekiplerine dikkat çektiği bir paylaşım yaptı

Boğaziçi Üniversitesi’nde diplomasını yırtan Doruk Dörücü’nın ifadesi: ‘Amacın üniversitelerin akademik özgürlük, özerklik ve kültüründe yaşanan erozyonu eleştirmek’

Boğaziçi Üniversitesi’nin 158. Mezuniyet Töreni’nde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptal edilmesine tepki göstermek için kendi diplomasını yırtması üzerine şafak baskınıyla gözaltına alınan Doruk Dörücü emniyet ifadesinde suçlamayı reddetti. Dörücü, “Olayın video kaydı izlendiği taktirde olası bir infiale karşı orada bulunan toplumu sakinleştirmeye çalıştığım, elim ile sessizlik çağrısında bulunduğum görülecektir. Yapmış olduğum anayasal çerçevede barışçıl bir protesto eylemidir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan’da: Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 17. Zirvesi’ne katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 17. Zirvesi’ne katılmak üzere özel uçak ‘TUR’ ile Azerbaycan’ın Hankendi şehrine vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Fuzuli Havalimanı’nda Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Amrullayev karşıladı.

Dekan istifası sağlıktan değil protesto içinmiş

İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Köse, İmamoğlu’nun diplomasının iptaline karşı çıkıp imza atmamıştı. Üniversite ise sağlık nedeni ile istifa ettiğini açıklamıştı.

Avrupa ülkesinden yarım milyon kişiye çalışma vizesi

Düşen doğum oranları ve artan ölüm sayılarının yarattığı demografik baskıya dikkat çekem yetkililer Avrupa ülkesinde 500 bin kişiye iş vizesi verileceğini duyurdu.