Mersin Serbest Bölgesi 2023’te 3,7 Milyar Dolar Ticaret Hacmine Ulaştı

Mersin Serbest Bölgesi, 2023 ve 2024 Ticaret Hacmiyle Önemli Bir Rol Oynuyor

Mersin Serbest Bölgesi, çeşitli sektörlerden 53’ü yabancı 324 firmanın faaliyet gösterdiği bir ticaret merkezi olarak dikkat çekiyor. Geçtiğimiz yıl 3,7 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşan bölge, Doğu Akdeniz’in en önemli ticaret merkezlerinden biri konumunda bulunuyor.

271 yerli ve 53 yabancı firma tarafından işletilen Mersin Serbest Bölgesi, 2024 yılında da 3,7 milyar dolarlık ticaret hacmiyle büyümeye devam etti. Sınai ürünlerin %70’ini, tarım ürünlerinin ise %30’unu oluşturduğu bu bölgede, en fazla ihracat ABD, Irak, Çin, Suriye ve İtalya’ya yapıldı.

Gıda, meyve, demir çelik ve kimya sektörleri, dış satımda en çok işlem gören ürün grupları arasında yer alıyor. Mersin Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi AŞ Genel Müdürü Edvar Mum, bölgede 9,500 kişinin istihdam edildiğini belirterek, “Özellikle küresel zorluklara rağmen, 2024’te 3,7 milyar dolarlık ticaret hacmimizi koruduk” dedi.

Mum, bölgenin sunduğu avantajlardan bahsederek, “Mersin Serbest Bölgesi, Mersin Uluslararası Limanı’na yakınlığı, özel rıhtımı ve kara yolu bağlantısı sayesinde öne çıkıyor. Türkiye’deki 19 serbest bölge arasında Ege Serbest Bölgesi’nden sonra en yüksek ticaret hacmine sahip ikinci bölge konumundayız” şeklinde konuştu.

Mum, yatırımcılara sağladıkları elverişli koşullarla Mersin Serbest Bölgesi’ni geliştirmeye devam edeceklerini vurgulayarak, “Bölgenin ticaret hacmini 4 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz. Bu başarılan rakamla gurur duyuyoruz ve önemini küçümsememek gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlandı! Atama kararları Resmi Gazete’de

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

15’e mal ediyor, 5 liraya satıyorlar: Faize yatırsak para kazanırız

Çiftçi tarlasında zararına üretim yaparken, pazarda soğanın kilosu 10-15 TL’ye satılıyor. Maliyetini dahi karşılayamayan üretici ürününü satamazken, ithalatla piyasaya giren soğanlar yerli üreticiyi daha da zora sokuyor. Üretici, ‘Devlet önce yerli …

Taksilerde yeni dönem! Yıl sonuna kadar süre verildi: Zorunlu hale geliyor

Taksiyle yolcu taşımacılığı yapan mükelleflerin, yıl sonuna kadar birbiriyle bağlantılı çalışan taksimetre ve yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanması zorunlu olacak.

MÜSİAD’da koltuk değişimi: Yeni başkan seçildi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanlığına Burhan Özdemir seçildi.

Bayram ikramiyesi 2025: Emeklilere ödeme tarihi belli oldu mu? İşte beklenen ödeme takvimi

2025 Kurban Bayramı emekli ikramiyesi için geri sayım başladı. Bu yıl 4 bin TL’ye yükseltilen bayram ikramiyesi, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileri başta olmak üzere birçok hak sahibinin hesabına yatırılacak. Ödemelerin 26 Mayıs – 4 Haziran tarihleri arasında yapılması bekleniyor. İşte tüm detaylar…

Lise öğrencileri aldıkları eğitimle okuldaki serada sebze yetiştiriyor

Yozgat’ın Kadışehri ilçesindeki Şehit Doğan Özpolat Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, serada sebze üreterek aldıkları eğitimi uygulama imkanı buluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir